lauantai 8. helmikuuta 2020

Hämärän hyssy


Luonnontäytteisen kauden 2019 päättäjäisiä vietettiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Seitsemisen kansallispuiston Pitkäjärven kämpällä Hämärän Hyssyksi nimetyllä viikonloppuretkellä. Viikonlopun tarkoitus oli nimensä mukaisesti hyssytellä hämärässä ja ottaa kaikki ilo irti pimenevästä vuodenajasta.

Aloitimme viikonlopun ohjelman rennolla sieni- ja karpaloretkellä kämpän lähiympäristössä. Meidän ei tarvinnut kävellä kuin muutama sata metriä, kun löysimme ensimäiset karpalot, ja suppilovahverot puolestaan odottivat meitä ensimäisellä suosaarekkeella kuusien alla. Nautimme eväät nuotiolla (paistoin suppilovahveroita sipulin ja voin kanssa juustorieskojen täytteeksi, ai että ne olivat hyviä!!) ja palasimme kämpälle ennen hämärää.

Kämpällä oli lämmin ja hämärää. Nautiskelimme kamiinan rätinästä ja keittiöstä kantautuvasta tuoksusta. Askartelimme kaikille kotiinviemisiksi luontoaiheiset lyhdyt, joista tuli tosi hienoja!

Sain tälle retkelle mieheni Teemun vastaamaan ruokapuolesta, ja viikonlopun pakettiin kuului kolmen ruokalajin illallinen. Erään asiakkaan mukaan oli nerokas idea yhdistää gourmet -ruokailu luonnossa vietettyyn viikonloppuun. Hyvän illallisen päätteeksi saunoimme ja ihailimme tähtitaivasta. Naisten saunavuorolla keskustelunaihe kävi kovin syvälliseksi aina luonnonsuojelusta elämän tarkoitukseen ja olemassa olomme ihmeisiin. Miten voikin tuntea itsensä niin pieneksi valtavan tähtitaivaan alla.


Lupasin lämmittää aamulla saunan, vähintäänkin itselleni, koska rakastan saunomista ja uintia, mutta sain muitakin mukaani. Olin aloittanut vastikään talviuintikauden ja mieleni teki pulahtaa löylyistä kylmään veteen. Aamu-uintimaisemani taltioitui kameralleni, ja tämä näky pysyi mielessäni pitkään viikonlopun jäljiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti