keskiviikko 28. elokuuta 2019

Naisten erätaidot Seitsemisessä ja Liesjärvellä


Viime kesän suuren kysynnän vuoksi päätin järjestää tälle kesää kolme naisten erätaitokurssia, joista yksi pidettiinkin jo heti kesäkuussa Nuuksiossa. Toinen erätaitokurssi pidettiin Seitsemisessä Pitkäjärven kämpällä ja toinen Liesjärvellä Peukaloisen kämpällä. Molemmat rakkaita paikkoja itselleni, ja loistavia ympäristöjä erähenkisten naisten kokoontumiselle ja erätaitojen opiskelulle!

Seitsemisen Pitkäjärvellä pääsee myös saunaan ja uimaan!

Naisten erätaitokurssilla yksittäinen isoin aihe on ehdottomasti kirveen käyttö ja tulien tekeminen, mutta etenkin se kirves. Siihen on iso kynnys tarttua, jos ei oikein tiedä, mitä on tekemässä. Väärin käytettynä sillä saa pahaa jälkeä, mutta toisaalta lohdutan aina kurssilla, että oikein käytettynä riski lyödä polveen on häviävän pieni. Toki muitakin riskejä on: kirves voi livetä kädestä, sillä voi osua halkovajan kattoon (varokaa sadesäällä, kun teette puita sateen suojassa!) ja toisaalta halkevasta puusta voi kimmota puun palasia. On otettava monta asiaa huomioon, kun lompsii halkovajalle puita tekemään.

Uskallatko sinä tarttua?

Seitsemisen erätaitokurssilla meillä oli ryhmäläisten pyynnöstä erityisenä aiheena hätämajoitteet ja säältä suojautuminen hätätilanteessa. Tällainen voi tulla eteen esimerkiksi päiväretkellä vuoristossa, kun sää muuttuu yllättäen, tai loukkaantuu ja joutuu odottamaan apua. Molemmilla kursseilla käytiin läpi retkiruokailua, majoitteiden pystyttämistä, varusteasioita ja tehtiin pieni kävelyretki suunnistuksesta puhuen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti